Hlavní obsah

Arkádová závodní hra vám umožní řídit staré i nové NSX

Foto: Acura

Zavzpomínejte si na doby osmibitových počítačů a arkádových závodních her s novinkou od automobilky Acura - tedy americké divize japonské Hondy, která vám umožní snadno a rychle (a navíc také zcela zdarma) sednout za volant legendárního supersportu NSX, jeho moderního nástupce i závodního prototypu.

Článek

Vždycky jsem toužil řídit původní Hondu NSX. To auto vypadá prostě úžasně i po třech dekádách, co je na světě. Odkaz Ayrtona Senny ve mně navíc rezonuje až příliš silně, než abych auto, jehož jízdní vlastnosti vypiplal slavný závodník (prý) k dokonalosti, mohl ignorovat. Můj sen se mi teď konečně splnil díky závodní hře Beat That.

No, ale přiznejme si na rovinu, o delikátním ovládání auta na limitu to vážně není. Nejde o žádný simulátor, tahle závodní rychlovka je ryzí arkáda – auto zrychluje samo, vy jen šipkami určujete směr a mezerníkem brzdíte, víc k ovládání nepotřebujete. Vedete svůj stroj klikatou tratí, na které se musíte vyhnout bariérám, a naopak potřebujete trefit zrychlující políčka, které vás vystřelí vpřed vstříc lepšímu času na kolo.

Jako v každém závodění tu jde o celkový čas, za který se proženete cílem – primárním úkolem je překonat stanovený limit (sekundárním pak porazit všechny soupeře na výsledkové listině, což ale rozhodně nebude jednoduché), aby vás hra pustila do dalšího kola. Těch je celkem šest a v každém si zajezdíte s jiným autem v jiném prostředí – třeba s původním NSX na pobřeží, s novým NSX v neonovém světě nebo se závodním prototypem ARX-05 na městském okruhu… a na zbytek si musíte přijít sami.

Foto: Acura

Grafika je zastaralá, zvuk mizerný a o jízdních vlastnostech se nedá ani hovořit. Ale stejně vás to bude bavit!

Jen pozor, tahle hra je hodně nakažlivá. I když nemá úchvatnou grafiku, i když nemá propracované tratě, i když nemá přesný zvuk motoru a o jízdních vlastnostech nelze ani hovořit (na druhou stranu je zcela zdarma a můžete si ji snadno zahrát v internetovém prohlížeči kdykoliv a kdekoli). Ale určitě vás chytne a nepustí, až se budete snažit projet trať ještě čistěji a ořezat dalších pár desetinek ze svého nejlepšího času. Tak 3..2..1..Start!

Reklama

Související témata:
Načítám