Hlavní obsah

AMG nejsou jen rychlá auta, ale i ještě rychlejší lodě

Foto: Cigarette Racing

Dokonalý člun inspirovaný Mercedesem AMG

Možná to nevíte, ale Mercedes AMG už dlouhých 11 let spolupracuje na výrobě sportovních člunů, které jako kdyby přijely z pekla. AMG kvůli jejich vývoji a výrobě spolupracuje s lodním závodním týmem Cigarette Racing a jejich práce rozhodně stojí za bližší ohledání. Na tomhle člunu prostě budete chtít trávit alespoň část dovolené.

Článek

Roky trvající spolupráce má pokaždé dvě věci společné. Tou první je extrémní rychlost, druhou pak předloha v nějakém parádním AMG. Tentokrát padla volba na model Mercedes-AMG GT 63 S, tedy čtyřdveřovou limuzínu, která ale umí trhat asfalt na kousky. A podobně je to s lodí, která zase kraluje na moři a jmenuje se 41’ AMG Carbon Edition. Ale nemyslete si, že ten super člun a Mercedes AMG mají společné jen lakování. To by bylo zoufale málo.

Kromě barevného provedení mají společnou také propracovanou, ale zároveň lehkou konstrukci. Stejně jako auto, je i člun z části vyroben z uhlíkových dílů, díky kterým se může pochlubit nízkou hmotností, vysokou pevností a ideálně umístěným těžištěm, takže také skvělou ovladatelností. Ve srovnání s předchozími modely lodí týmu Cigarette Racing, tato novinka je až o 250 kilogramů lehčí, což je pořádný skok.

Trup lodi je dlouhý 12,5 metru, přičemž při jeho výrobě byl kladen opravdu velký důraz na hmotnost v kombinaci s ovladatelností. Důvod je prostý. Na moři totiž dosahuje rychlosti až 142 km/h, což je neuvěřitelný fofr. Zvládne to díky čtveřici osmiválců Mercury Racing 400R, které dohromady produkují dechberoucích 1600 koní. A mimochodem, tu zběsilou rychlost zvládne s až 20 cestujícími na palubě. Jen se obáváme, že ne všichni to ustojí s žaludkem a svačinou na svém místě. My bychom to asi raději nezkoušeli.

Ovšem Mercedes AMG se na krásném člunu podepsal i v interiéru. Ten je totiž čalouněn stejnou kůží, jako AMG GT, a to včetně švů, a dokonce několika ovladačů. Ale ještě se vrátíme k tomu lakování. Pro auto, ale i loď byla značkou vyvinuta nová červená barva, kterou si můžete prohlédnout na fotografiích. Objevila se jak na obou „karoseriích“, tak v obou interiérech. Žádné jiné auto od Mercedesu ji nikdy nedostane a předpokládáme, že žádná jiná loď také ne. Cena člunu ještě nebyla zveřejněna, ale minulé modely, které byly výsledkem spolupráce Mercedesu AMG a týmu Cigarette Racing, se pohybovaly kolem částky 1,3 milionu dolarů, tedy asi 30 milionů korun.

Člun by však s ohledem na použité materiály mohl být ještě o něco dražší, to však zákazníky tohoto segmentu lodí dozajista nevyvede z míry. Novinka byla odhalena na Miami International Boat Show, kde prý sklidila velký úspěch. Vlastně se ani nedivíme. Je opravdu dokonalá!

Reklama

Související témata:
Načítám