Hlavní obsah

Americká policie dostala nová parádní SUV od Fordu

Foto: Ford

Ford Police Interceptor Utility

Policejní auta mají podle nás plnit dvě funkce. V prvé řadě mají policisty bezpečně, ale rychle dopravit tam, kam potřebují. V té druhé by měla už na první pohled vzbuzovat respekt. Uznejte sami, že obě tyto funkce nové policejní Fordy Explorer splňují na výbornou! A vůbec nevadí, že jsou to hybridy.

Článek

Pokud se v hrůze chytáte za hlavu, proč proboha policisté dostanou tak parádní SUV s hybridním pohonem, uklidníme vás. Ford americké policii k těm hybridům přidal i zajímavější a čistě benzinové šestiválce. Nicméně obě verze budou svou práci jistě odvádět na výbornou. Celé jméno těchto policejních speciálů zní Ford Police Interceptor Utility a jde o opravdu děs budící policejní nástroj. No, jen si představte, že tuhle mastodontní bestii uvidíte s rozblikanými majáky v zrcátku... Slabší povahy by pak možná mohly prát spodní prádlo.

Jak už jsme řekli, některé speciály bude pohánět šestiválec o objemu 3,3 litru spolupracující s elektromotorem. Policie podle prvních propočtů tvrdí, že právě využití této hybridní verze jí pomůže ušetřit částku mezi 3 500 až 5 700 dolary na každé auto. A to rozhodně není málo! Ovšem ne všechny okrsky byly z vidiny hybridního speciálu nadšené, proto raději sáhly po standardních spalovacích jednotkách. Konkrétně jde o motor 3.0 EcoBoost a šestiválec o objemu 3,3 litru. Všechny varianty, tedy i ty hybridní, mají pohon všech kol a automatickou 10stupňovou převodovku.

Vzhledem k tomu, že čas od času příslušníci na zadních sedadlech jistě povezou nějakého toho zadrženého, jsou právě tato sedadla pošita odolným a omyvatelným materiálem. Znáte to, kdyby náhodou některý upadl třeba na obličej… K tomu Ford na přání policejních sborů přidal LED majáky, pátrací světlomet, super prorážecí berany na přední části auta a kompletní elektroniku. Tedy včetně inteligentních kamer schopných neustále monitorovat okolí vozu a upozornit tak na případné nebezpečí. Tohle je asi jeden z nejstylovějších policejních speciálů, jaký jsme kdy viděli. Schopný, funkční a zatraceně působivý!

Reklama

Načítám