Hlavní obsah

Tato temná speciální edice Alpiny B7 má jen jednu chybu…

Foto: autowp.ru

Alpina B7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě by se našlo pár věcí, které lze Kanadě závidět. Rozloha, životní úroveň, míra kriminality (nízká), modelka Andi Muise… a teď taky speciální edice Alpiny B7 – tzv. Exclusive Ediition.

Článek

Musíme říct, že jde o výstižné označení – vznikne jich pouze 21, přičemž na výběr bude pouze ze tří exkluzivních odstínů. V každém z nich navíc nevznikne víc než 7 aut. Ať už to bude černá Black Sapphire Metalic, matná Individual Frozen Black nebo šedá Individual Frozen Grey, každá v interiéru ponese plaketku „1 of 7“, tedy jeden ze sedmi konkrétních kusů celé edice Exclusive.

Je evidentní, že se tu střídá snad na padesát odstínů… temnoty. Jinými slovy, černá střídá černou, ta je doplněna opět černou a navrch přijde ještě trochu černé. Černou barvu nese maska chladiče, 21palcová kola, a vlastně i koncovky sportovního výfukového systému. S výjimkou interiéru, ten je vyveden v kontrastní růžové. Máte pravdu, kecáme – zase černá a ještě další černá. Každá B7 z edice Exclusive navíc dostane speciální čalounění Individual Full Merino Black , kde je ještě na hlavových opěrkách okázalé (a skvělé) logo Alpiny.

Kdyby mohl být výkon vyveden v černé barvě, určitě by to tak udělali. Takto se však musíme spokojit s dobře známým 4,4l twin-turbo V8 naladěným na 600 koní. Což bohatě stačí ke zrychlení z klidu na stovku za 3,7 vteřiny a maximálku 300 km/h. Na dvoutunového macka slušné, že?

Cena zatím nebyla oznámena, ale buďte si jisti, že bude „exkluzivní“. Alespoň se nemusíme bát, že na nás nezbude, protože mimo Kanadu se tyhle Darth Vaderovy limuzíny nepodívají. Ale pokud někdo z vás má letní, případně zimní sídlo v Kanadě, tak směle do toho! Jo a pošlete když tak fotku…

Reklama

Související témata:
Načítám