Hlavní obsah

Alfisti z celé Evropy dorazili do Brna

Foto: Archiv Garáž.cz

Brněnská metropole přivítala nadšence do italských vozů značky Alfa Romeo, kteří dorazili na devátý ročník mezinárodního srazu GIONARDI GRAN PREGIO. Tak jak jsme u Italů zvykem, prim tady hrály emoce a závody motokár.

Článek

Klubové srazy jsou především o tom, několikrát za rok provětrat svého plechového miláčka, potkat se s kamarády s podobným nadšením, pokecat a pobavit se. A přesně podle tohoto konceptu vypadal devátý ročník mezinárodního srazu majitelů italských vozů Alfa Romeo. Začátek srazu byl naplánován na páteční odpoledne, kdy se účastníci začali sjíždět na koupaliště v Němčičkách. Kdo zná moravský kraj, tak už tuší, že páteční večer byl věnován pohodovému posezení u vína. U koupaliště se sešlo na několik desítek různých modelů Alfa Romeo především od zahraničních účastníků. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V sobotu dopoledne se k nim přidal zbytek výpravy s českými účastníky a společně vyrazili do Brna, přímo k výstavišti, kde všichni účastníci srazu vystavily své skvosty a odebraly se na velký závod do motokárového centra, kde si to všichni společně rozdali v Mistrovství Evropy Alfistů. Zajímavý byl také sobotní večer, trošku netradiční na srazové akce. Žádná společná zábava na koupališti nebo v kempu, ale velký slavnostní Galavečer v hotelu Voroněž, jehož součástí bylo vyhlášení vítězů. V neděli už došlo pouze na odjezd a mávání účastníkům. 

Reklama

Načítám