Hlavní obsah

Alfa Romeo plánuje kupé s hybridní technikou od Ferrari

Foto: Archiv Garáž.cz

Alfa Romeo nepřestává udivovat svými ambiciózními plány, které opravdu realizuje. Po krásném sedanu Giulia, stejně hbitém SUV Stelvio totiž přijde kupé s hybridní technikou od Ferrari. Jméno? Zatím nevíme, možná GTV, možná Sprint.

Článek

A je to dobře. Alfa Romeo se před několika lety pustila do razantní obměny modelové palety. První na řadě byla Giulia, která všechny ohromila verzí Quadrifoglio s výkonem 510 koní a koncepcí, která se běžně nosila v osmdesátých letech. Prostě řidičské auto, které zase věnuje pozornost řidiči a nejde mu úplně tak o prostornost, technologické vychytávky a další blbosti. Giulia je však dobrá i v obyčejnějších variantách s dvoulitrovým turbodieselem nebo přeplňovaným benzínem.

Zanedlouho se však ukáže její kamarádka v podobě dvoudveřové verze. Alfa Romeo se zřejmě podívá do historie a pro nové auto použije název z předchozích modelů. Nejvíce se nám líbí doplnění názvu Giulia o Sprint, protože přesně takto se v minulosti označovalo kupé od Alfy, odvozené ze základů Giulie. GTV ale také není od věci, to bylo kupé ze sedmdesátých a osmdesátých let. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže nové kupé bude hodně zaměřené na sport. Ještě více, než sportovní verze Quadrifoglio. Základ bude tvořit stejný motor, tedy přeplňovaný šestiválec o výkonu 510 koní. Ten bude spolupracovat se elektrickým rekuperačním systémem HY-KERS, který využívá tým formule 1 Scuderia Ferrari a byl použit i v hypersportovním modelu LaFerrari. Díky němu bude mít kupé Giulia nižší emise CO2, ale především výšší výkon 641 koní! Otázkou zůstává, jestli jí zůstane pohon pouze zadních kol nebo dostane nějaký chytrý systém pohonu všech čtyř kol. To se musíme nechat překvapit. Každopádně to není poslední hybrid od Alfy Romeo. Do standardní Giulie by se měl dostat další systém, kombinující elektromotor a přeplňovaný dvoulitr. Tato jednotka by měla dohoromady poskytnout výkon až 345 koní. Alfa má před sebou zajímavou budoucnost. 

Zdroj: Motor1.com

Reklama

Načítám