Hlavní obsah

717 koní za půl milionu korun? Taková nabídka se neodmítá.

Foto: Archiv Garáž.cz

Co na tom, že vlastně dostanete jen motor a pár dalších dílů nezbytných k bezproblémovému napojení na zbytek auta. Cesta k vašemu snu o brutálně rychlém autě je konečně volná. Jen škoda, že na silnicích ho budete provozovat jen těžko.

Článek

Dodge konečně udělal to, na co většina amerických samo-domo mechaniků čekala od chvíle, kdy se Hellcat objevil na trhu. Po Challengeru, Chargeru, Demonovi a Cherokee Trackhawk přichází s Hellcrate, klasickým "motorem z krabice", kterých např. Ford prodá ročně ohromné množství (konkrétně např. motorů Coyote z Mustanga GT). Za devatenáct tisíc dolarů dostanete samotný motor, pro případ, že byste si ho chtěli pořídit jako zálohu do některého z Hellcatů, které u vlastníte, ale za 21 tisíc dolarů dostanete i celou řadu senzorů, hadiček, kablíků a dalších serepetiček, abyste mohli brutální osmiválcovou HEMI s obřím kompresorem dostat do libovolného auta. Naladěná je navíc na použití s manuální převodovkou - samozřejmě takovou, která zvládne ten obrovský příliv newtonmetrů. Jak a v čem zkrotíte tenhle monstrmotor už je jen na vás. Dodge vám každopádně na pohon a součástky přibalí plnou tovární záruku.

Foto: Archiv Garáž.cz

V českých podmínkách by samozřejmě bylo využití omezené. Mohli byste zkusit postavit sedmisetkoňovou škodovku, ale nikdo by vám ji pro provoz na silnicích neschválil. V Americe je to trochu jednodušší, a tak lze čekat, že nejrůznějších hellcatích monster prudce přibude. Ne nadarmo Dodge novinku odprezentuje na tunerském veletrhu SEMA, který se koná tento týden. A pokud vás obří americké svaly nelákají a chtěli byste něco usedlejšího, Honda vám nově nabídne motor ze Civicu Type R. To taky není žádné ořezávátko, jde o dvoulitrové turbo s výkonem přes 300 koní. Jenže to má háček. Automobilka vám ho prodá jen v případě, že s ním budete závodit, tj. použijete ho pro zástavbu do závodního speciálu, se kterým budete aktivně závodit. Cena jednotky je cca 7000 dolarů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Určitě vás nepřekvapí, že svou premiéru si odbude taktéž na veletrhu SEMA, tam se prostě o pozornost podobných hračičků uchází úplně každý. Není mimochodem bez zajímavosti, že Dodge doporučuje strkat Hellcata hlavně do starých muscle cars, aby se jim vdechl nový život. I proto bude mít na stánku repliku Plymouthu Superbird právě se zastavěným Hellcatem. Takovou druhou mízu bychom si nechali líbit!

Reklama

Načítám