Hlavní obsah

7 nejluxusnějších aut světa! Co jsou zač a kolik stojí?

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce - symbol pro nejluxusnější auto na světě

Jsou dost velká na to, aby vám obývák přišel malý. Jejich audiosystémy znějí tak, že by ozvučely malé kino. Na jejich interiéry padne tolik kůží, že by to vydalo na malé stádo. A nejspíš si je nikdy nebudete moci dovolit! Vybrali jsme sedm nejluxusnějších aut současnosti… Co jsou zač a kolik stojí?

Článek

Test Mercedesu S560 Coupé si teprve přečtete a Rolls-Royce Cullinan možná potkáte teď v Praze při testovacích jízdách, ale pak už to bude sakra náhoda. Nicméně tyto dva zážitky nás přiměly k tomu, abychom dali dohromady následující přehled. Víme, že si je nikdy nebudeme moci dovolit, a nepředpokládáme, že by větší množství potenciálních kupců bylo mezi vámi, ale je skvělé, že existují. Jsou ztělesněním slova bohatství, ale taky útěkem ze všedního světa. Mají perfektní jízdní vlastnosti, ale na prvním místě je vaše pohodlí. Takže se pohodlně usaďte a nechť vás nerozhodí ceny, které uvádíme v přepočtu na koruny…

Rolls-Royce Phantom

Foto: Rolls-Royce

Až osobní setkání vám ukáže jeho skutečnou velikost

Teprve když mu stojíte tváří v tvář, uvědomíte si, jak je Phantom velký. Třítunové monstrum je přitom naprosto brilantním autem i v zatáčkách a v pružném zrychlení z 50 na 140 km/h strčí do kapsy i poslední generaci Fordu Focus RS. Jeho řidiči velebí přesné řízení a neuvěřitelnou odezvu na plynový pedál, jeho majitelé si pak užívají hlavně pohodlí na zadních sedadlech a jemné odpružení podvozku. Je extravagantní a velký, ale nepůsobí arogantně. A můžete ho řídit i sami, aniž byste se tím nějak shazovali.

Cena: od 11,8 milionu

Bentley Mulsanne

Foto: Bentley

Milujeme jeho styl, je to auto pro gentlemany

Limuzína s dlouhým šlechtickým rodokmenem, která vypadá naprosto úžasně před divadlem, kanceláří i loveckou chatou. V porovnání s Phantomem působí neuvěřitelně teple – myšleno tak, že jeho interiér je víc džentlmenským klubem s pohodlnými pohovkami a příjemným přítmím než kanceláří od toho nejlepšího architekta. Kůže je pevná, dřevo má na omak příjemnou strukturu a jeho přeplňovaný osmiválec je plnotučný a nestydí se za to. Dobře, na silnici nepůsobí tak plavně, ale pořád je pohodlnější než většina obyčejných luxusních aut.

Cena: od 7,8 milionu

Mercedes-AMG S 65 L

Foto: Mercedes-Benz

Stovka za 4,2 vteřiny? Tenhle obývák na kolech? Ne, to není vtip

Luxusní limuzína s dvanáctiválcovým přeplňovaným motorem o výkonu 621 koní, která navzdory svojí délce 5,3 m zrychlí na stovku za 4,2 vteřiny? To je přece tak krásně úchylné! Nejedná se o zcela typické luxusní auto, to souhlasíme, ale když si ho vyzkoušíte, jednoznačně se přesvědčíte o tom, že jeho interiér nabízí srovnatelné pohodlí a styl jako zbytek aut v tomto výběru, jen k tomu přidává sportovní šmrnc a obrovskou rezervu točivého momentu za všech okolností. Jeho vzduchový podvozek miluje dálnice, jeho motor zařídí, že se objevíte na druhém konci Evropy takřka stejně rychle, jako byste to zvládli soukromým tryskáčem. A i když není tak okázalý, pro někoho může být právě tohle výhoda.

Cena: od 6,5 milionu

Range Rover SCAutobiography

Foto: Range Rover

Všechny klasické vlastnosti Range Roveru a jako bonus úchvatné pohodlí na dvou zadních křeslech

Jestli jste si někdy vyzkoušeli největší kouzlo Range Roveru, tedy jak vás dokonale odizoluje od okolí, pak vězte, že prodloužené provedení SVAutobiography tenhle pocit ještě umocňuje. Vůz nepřichází o nic ze svých schopností na silnici a v terénu, ale s délkou 5,2 metru je o kus pohodlnější. Máte na výběr mezi benzínovým nebo naftovým osmiválcem, vzadu jsou jen dvě pohodlná křesla, žádná lavice. Každý kousek RR SCAutobiography je dokončovaný ručně podle speciálních požadavků klienta.

Cena: od 4,6 milionu

Bentley Bentayga

Foto: Bentley

Na vzhled Bentaygy neexistuje jednotný názor

Moc dobře víme, že design auta je přinejmenším rozporuplný, ale kdybyste si do něj sedli, budete unešeni jeho imperiálně působícím interiérem a luxusem, který vás obklopuje. Patří do kategorie SUV, ale funguje jako limuzína a v zatáčkách mu nedochází dech. Pod jeho kapotou můžete mít mocný (a dokonale odhlučněný) naftový osmiválec s železničním točivým momentem, což je paradoxně lepší motor než W12, nebo benzínový osmiválec. Tohle je černý kůň našeho žebříčku!

Cena: od 3,7 milionu

Mercedes- Maybach S650

Foto: Mercedes-Benz

Jízdní výkony jsou víc než přesvědčivé...

Pro některé zákazníky je Maybach jen navoněné esko a přiznejme si, že tahle aura se okolo něj vznáší už odnepaměti. O to víc se ale jeho konstruktéři snaží přesvědčit, že si ho máte koupit. Začíná to jeho přeplňovaným dvanáctiválcem, který je ale sotva slyšet, pokračuje to přes aktivní zavěšení, jež se v reálném čase přizpůsobuje silnici, a končí to strojově přesným zpracováním interiéru, kde jsou na všechno absolutně nulové tolerance.

Cena: od 5,4 milionu

Rolls Royce Cullinan

Foto: Rolls-Royce

Odborníci varovali, že to bude propadák. Ale zákazníci ho milují od první chvíle

Poslední novinka ve světě luxusních aut je auto, které si ještě před pár lety nikdo neuměl představit. SUV od Rolls Roycu? Vidíte, je tady… A prodává se jako teplé housky! Výrobce tak uzemnil všechny kritiky a testovací jízdy přesvědčují zákazníky, že tento koncept může fungovat. K běžnému pohodlí vozů Rolls Royce se přidává podvozek schopný i v terénu. Mimochodem závěsné zařízení utáhne přívěs o váze až 2,6 tuny – to by mohlo na tahání vaší jachty bohatě stačit, ne? Samozřejmostí jsou dveře, které se otevírají proti směru jízdy.

Cena: od 7,5 milionu

Reklama

Načítám