Hlavní obsah

50 nejprodávanějších aut v roce 2018, nechybí ani Škodovka!

Foto: Ford

Ford F, nejprodávanější auto na světě, si v ČR koupíte jen u šedých dovozců

Britská analytická společnost Jato Dynamics dlouhodobě zásobuje automotive trh statistikami a aktuálním zpravodajstvím. Nyní zeveřejnila žebříček padesáti nejprodávanějších aut na světě za první čtyři měsíce letošního roku. Nechybí tam ani Škoda Octavia.

Článek

Společnost Jato Dynamics čerpá údaje z 53 největších automobilových trhů na celém světě, které představují přibližně 90 procent prodejů. Podle ní stoupl prodej vozidel od ledna do dubna 2018 v porovnání s loňským rokem o 3,4 procenta, celkově je řeč o 28,8 milionech prodaných aut.

Absolutní jedničkou je Ford F-series, který má s 336 599 prodanými kusy suverénní náskok před Toyotou Corolla (309 166 ks) a na třetí místo se vyhoupl VW Golf, kterých se prodalo 291 648 kusů - tady pomohl hlavně dramatické zvýšení prodejů na domácím německém trhu. Čtvrté místo patří snad až překvapivě Hondě Civic (262 138) a velmi zajímavé je i páté místo Nissanu X-Trail (260 301), který je těsně před Tiguanem a Passatem.

Jato Dynamic potvrzuje sílící zájem o vozy kategorie SUV, který hlásí 9,8 milionu prodaných aut v segmentu, tam stojí za zmínku hlavně 27procentní nárůst u Nissanu Qashqai, který znají po celém světě a 258procentní skok u Baojun 510, což je čínské SUV za 230 tisíc korun a zároveň druhý nejprodávanější automobil v Číně! SUV v Říši středu vůbec frčí neskutečných způsobem, vždyť tamní trh pohltí až 30 procent všech vyrobených SUV na světě.

Fanoušky domácí značky Škoda pak nepochybně potěší 35. místo Škody Octavia, která překonala Mazdu 3, trojkové BMW či Ford Mondeo. Dlužno podotknout, že Octavia se v první padesátce nejprodávanějších automobilů ve světě objevuje pravidelně a Škodovka jako taková patří do první dvacítky automobilových výrobců.

Foto: Škoda auto

Škoda Octavia se v první padesátce objevuje pravidelně

Reklama

Související témata:
Načítám