Hlavní obsah

360 koní a rychlost 300 km/h to je superArteonu od VW

Foto: Archiv Garáž.cz

Také vám vadí, že Volkswagen nabízí pro svou vlajkovou loď maximálně čtyřválcový motor s výkonem 280 koní? Máme pro vás řešení. Jednoduchým způsobem z něj lze udělat "supersedan" atakující třístovku.

Článek

Nejvýkonnější motorizace současnosti používaná v modelu Arteonu od Volkswagenu nese označení 2.0TSI, nabízí výkon 280 koní a točivý moment dosahuje hodnoty 359 Nm. Není to málo, ale vlajkové lodi by spíše seděl šestiválcový motor. Naštěstí tu jsou specialisté ze švédské firmy BSR, kteří mají řešení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vyvinuli totiž optimalizační software řídící jednotky motoru, díky kterému se maximum výkonu posunulo až na 360 koní. Točivý moment poskočil o více než 100 Nm na výslednou hodnotu 462 Nm. Příkladný tvar obou výkonových křivek dává jasnou zprávu o zcela nové charakteristice tohoto vlajkového modelu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Díky unikátnímu PPC3 Tuning Systému probíhá přeprogramování vozu snadno přes diagnostickou zástrčku OBD a je otázkou jen pár minut. A to proměna jak do  nastavení BSR, tak zpět do orginálního stavu. Součástí již základní ceny tuningového kitu je BSR Tuning záruka, BSR Záruka na pohonné ústrojí a posunutí el. omezovače maximální rychlosti na 300km/h.

Reklama

Načítám