Hlavní obsah

11 nikdy nejetých BMW E34 nalezeno v Bulharsku

Foto: Archiv redakce

11 nikdy nejetých BMW E34 nalezeno v Bulharsku!

Máte pocit, že dnešní BMW už nejsou, co bývala? Že už to nejsou ta pravá auta pro řidiče, protože jsou příliš přetechnizovaná? Tak pro vás máme skvělou zprávu: V Bulharsku v jednom skladišti právě našli 11 „nových“ starých BMW řady 5 generace E34, které tam kdosi zapomněl. Stihnete si nějaké ulovit?

Článek

Pověstná „kouzelná stodola“ vydala další zapomenutý poklad – tentokrát to ale bylo spíš skladiště (v Blagoevgradu v jihozápadním Bulharsku) a místo zrezivělého veterána šlo o 11 nových BMW řady 5 generace E34. Všechna jsou ročník výroby 1994, deset z nich jsou sedany, jeden kombík, většina má pak motorizaci 520i, několik však silnější 525i. Zdroje uvádějí, že vozy byly pořízeny pro půjčovnu automobilů, ale k jejich registraci nikdy nedošlo, takže jsou zcela nejeté.

To bohužel neznamená, že jsou zcela netknuté – i pod plachtami utrpěly za více než dvě dekády řadu oděrek a drobných poškození, některé mají dokonce rozbité sklo nebo poškozený lak. Jenže na interiérech se zub času ani špatné skladování nijak neprojevilo (některé mají dokonce ještě ochranný potah z továrny) a motory a všechna mechanika jsou naprosto neopotřebované. Pořád moc nechápeme, že s nimi nikdo nikdy nejel…

A nakonec ta dobrá zpráva. Všechna auta budou brzy k prodeji (cena se má prý pohybovat kolem 15 tisíc eur, čili přibližně 400 tisíc korun), přičemž lokální emisní nařízení nedovolují registrovat tato BMW na území Bulharska, takže určitě půjdou za hranice. Jinými slovy intenzivně sledujte inzertní servery a třeba se vám podaří nějaké pro sebe získat. Držíme palce!

Zlákalo vás „nové“ BMW E34?
ANO, hned bych chtěl jedno doma!
58,3 %
NE, tolik peněz za tak starý krám?!
41,7 %
Celkem hlasovalo 15362 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám