Hlavní obsah

10 tipů na nejlepší vánoční dárky pro motoristy

Foto: Shutterstock/ Jelena Zelen

Vánoce neklepou na dveře, ony už rozkopávají dveře a se stromkem na rameni a kaprem v podpaží a za zpěvu „All I Want For Christmas“ od Mariah Carey (už po milionté!) se neomaleně valí dovnitř, ať jste je zvali nebo ne. Pokud jste přípravu podcenili, pak pro vás máme 10 rychlých tipů, jak udělat radost motoristovi z vašeho příbuzenstva.

Článek

Dárky z kategorie automobilových totiž mají oproti těm jiným nezanedbatelné přednosti, a sice, že jsou veskrze praktické. A pokud snad přece jen tak úplně praktické nejsou, přinejmenším v sobě nepostrádají kus hravosti.

1. Kurz řízení

Za volantem se máte pořád co učit – a nejlépe to jde na tréninkové ploše pod odborným dozorem zkušených instruktorů. Naučí vás jezdit bezpečně nebo rychle, vyzkoušíte si, jak jezdit na okruhu nebo jak správně klouzat bokem napřed. Tohle je dárek, který udělá spoustu radosti a přinese i cenné řidičské zkušenosti.

Cena: od 3 500 Kč

Foto: Autodrom Most

Kurzy řízení nabízí celá řada firem hned v několika regionech ČR

2. Lego Defender

Land Rover letos představil pokračování více než 70 let staré automobilové legendy a hračkářská firma Lego se s chutí přidala se svým modelem. Je natolik autentický, že se hýbou válce v jeho motoru, volantem jde skutečně řídit, převodovka je doplněná třemi diferenciály, nezávislé odpružení si poradí s každým terénem, a kdybyste přece jen zapadli, pořád je tu funkční naviják. Nádherně propracované!

Cena: od 3 999 Kč

Foto: Lego

Na terénní dobrodružství s Defenderem může nyní vyrazit každý

3. Kniha Van Life – Život na kolech

Pokud už vás omrzel neměnný výhled z okna vašeho bytu, je možná čas na změnu životního stylu. Co takhle skočit do obytného auta a procestovat svět? Právě to udělal Foster Huntington a ve své knize popsal různé druhy obytných aut i krásná místa, kam se s nimi můžete podívat. Nechte se inspirovat a prožijte svůj život na kolech!

Cena: od 395 Kč

Foto: Grada

Obytná auta vám umožní poznat svět a vzít si svůj byt s sebou

4. Řidičské rukavice

Když je pro vás řízení radost a požitek, nejlépe si jej vychutnáte v řidičských rukavicích – a je úplně jedno, jestli vodíte úžasného veterána, divoký supersport nebo docela obyčejnou Fabii. V rukavicích se vám bude lépe svírat volant, a hlavně vyvolávají dojem výjimečnosti okamžiku. Žádná cesta pro rohlíky už nebude stejná.

Cena: od 1 000 Kč

Foto: Racelife

Řidičské rukavice posunou zážitek z jízdy na zcela novou úroveň

5. Kalendář Škoda

Zejména jste-li nadšenec, nemůže vaši stěnu doma nebo v práci zdobit jen tak ledacos. Výběr správného kalendáře je zcela stěžejní rozhodovací vrchol celého roku, a pokud jste milovníky starých škodovek (případně máte-li kolem sebe někoho takového), měli byste vědět o tomhle. Kalendář, kde se setkává krása škodováckých veteránů s ženskou krásou, připravila parta nadšenců ze Škoda Teamu, která na focení přizvala vedle dalších sličných dívek i moderátorku a herečku Evu Decastelo. A s čím se děvčata fotila? Tak třeba s Felicií roadster, se sanitkou 1203, formulí MTX 1-06 nebo s „českým porschetem“ 130RS.

Cena: 199 Kč

Foto: Škoda Team

Dvanáct snímků, kde se snoubí ženská krása s krásou starých aut, může zdobit i vaši stěnu

6. Řidičský zážitek

Pokud váš milý obdarovávaný preferuje před hmotnými statky spíše životní zážitky, můžete mu udělat radost za volantem (nebo řídítky) na tisíc způsobů. Můžete mu dopřát svezení v supersportu nebo na čtyřkolce, můžete mu umožnit vyzkoušet jízdu na okruhu v závodním autě nebo ho nechat vyrazit do terénu v off-roadu (nebo klidně i v tanku, když na to přijde). Na něco takového nezapomene, to vám garantujeme!

Cena: od 1 500 Kč

Foto: Showcars

Kdo by aspoň na chvilku nechtěl zažít jízdu v supersportu!

7. Desková hra Rivalové

Než hrát společenské hry, to se motorista raději zavře do garáže a vrtá se v motoru. Ale tímhle byste ho mohli zaujmout – v deskové hře Rivalové totiž může 2 až 6 hráčů naskočit do monopostů

Formule 1 a zazávodit si na okruhu pěkně v teple, i když za oknem vládne zima a mráz. Nudit se přes zimu rozhodně nebudete!

Cena: od 690 Kč

Foto: Mindok

Kdo by nechtěl být pilotem F1! A ideálně pěkně v teple domova

8. Autodráha DTM Master Class

Letošní sezóna závodů německých cestovních vozů byla znovu velmi dramatická až do samotného závěru, a pokud ji chcete prožít znovu přímo u sebe doma, máte jedinečnou šanci s autodráhou Carrera Go, ve které na trati dlouhé 8,9 metru se dvěma loopingy a klopenou zatáčkou budete moci prohánět vozy Audi RS5 DTM Mattiase Ekströma a René Rasta. 3..2..1..Start!

Cena: od 1 999 Kč

Foto: Carrera

Autodráha bude bavit mladé i starší automobilové nadšence

9. Dálniční známka

Ó ano, dojde pochopitelně i na obligátní dálniční známku, trochu zoufalý, ale vlastně velmi praktický dar. Obdarovanému sice nevykouzlíte přímo jiskřičky v očích, ale zase mu umožníte jezdit celý příští rok po dálnicích zcela zadarmo. Lepší než ponožky…

Cena: 1 500 Kč

Foto: Ministerstvo dopravy ČR

Dálniční známky koupíte na čerpacích stanicích, poštách, pobočkách Cash Pointů, v některých provozovnách Autoklubu Bohemia Assistance nebo u ÚAMK

10. Ponožky Heel Tread

Ačkoliv pokud jde o ponožky, dá se to pojmout i velmi stylově. Značka Heel Tread je nabízí ve spoustě barev a stylů inspirovaných livrejemi ikonických závodních aut – třeba v modro-zlaté kombinaci Subaru STi nebo červeno-bílých barvách Mistubishi Evo. Jediné ponožky, kterými můžete udělat radost.

Cena: 290 Kč

Foto: Heel Tread

Stylové ponožky Heel Tread v ČR seženete v obchodě Racelife

Přejeme šťastnou ruku při výběru a hodně radosti u stromečku.

Šťastné a veselé!

Reklama

Načítám