Hlavní obsah

10 článků Garáže za rok 2019, které si musíte přečíst

Foto: Jakub Misík

Až doteď jsme v našich bilančních článcích brali v potaz, které články za uplynulý rok byly nejčtenější. Takže jste je vlastně volili přímo vy – naši čtenáři. Tentokrát však budeme volit my – redakce. Vybrali jsme pro vás 10 článků z uplynulého roku, které byste si podle nás určitě měli přečíst. Tohle jsou totiž naše nejoblíbenější články za rok 2019!

Článek

Samozřejmě si nelze nevšimnout, že jsou prakticky všechny články zaměřené dost „autařsky“. Není to náhoda. V redakci prostě milujeme auta, která jsou něčím víc než jen řadovými dostavníky. Milujeme auta rychlá, auta terénní, auta stará, auta nová, ale hlavně ta, která mají duši.

Alfa Romeo Giulia QV proti Shelby Mustang GT350

Foto: Jiří Čermák

Jsou si na hony vzdálená, a přece tak moc podobná. Italská preciznost a elegance na jedné straně, americká hrubá síla na straně druhé. Dvakrát 500 koní, dvakrát pohon zadních kol, dvakrát spousty adrenalinu a řidičské nirvány. To vše rozebral ve svém článku Petr Jeřábek.

Alpine A110

Foto: Jakub Deml

Renault oživil legendu Alpine A110, jednoho z nejlepších rallye aut historie, ve velkém stylu. Na drobounké, hbité a ryze řidičské auto navázal drobounkým, hbitým a ryze řidičským strojem, který se může směle měřit s těmi nejlepšími sporťáky na trhu. Honza Červenka se s ním svezl a okamžitě se zamiloval!

Honda Integra Type-R

Foto: Martin Tolar

Někteří lidé tvrdí, že auto s předním náhonem nemůže být skutečný sporťák. A my říkáme – vyzkoušejte staré kupé od Hondy. Legenda v bílé barvě hraje na vycizelovaný podvozek, úžasně točivý motor s řízným charakterem a celkovou sladěnost, o které se rozepsal Martin Tolar.

Mazda MX-5 30th Anniversary

Foto: Jakub Deml

Takzvaná „Annie“, tedy výroční model Mazdy MX-5, je mezi jejími příznivci obrovský pojem. Martin Jánský vyzkoušel tu úplně nejnovější, kterou Mazda připravila ke třicátému výročí nejoblíbenějšího sporťáku světa.

Mercedesy třídy X v poušti

Foto: Jakub Deml

Jen málo příležitostí k ježdění v terénu vám dá takovou školu, jako poušť Sahara a její jemný písek. Ježdění v podmínkách, kdy máte písek i v místech, o jejichž existenci jste dosud nevěděli, popsal dopodrobna a se všemi úskalími Jakub Deml.

Planai-Classic – historická auta na sněhu

Foto: Jan Wünsch

Veteránská auta jsou nejhezčí, když jezdí. Dáváme palec nahoru každému majiteli, který svůj motorizovaný klenot alespoň jednou za čas vytáhne. Oba palce pak patří těm, kteří svého veterána vhodí do extrémních zimních podmínek. Před báječnými muži na Planai-Classic smekl promrzlého kulicha Petr Jeřábek.

Rolls-Royce Phantom

Foto: Jakub Misík

Auta legendární značky Rolls-Royce působí na svou posádku jako klasická hudba. Plavná jízda v nejluxusnější pojízdné citadele světa má povznášející účinky a jeho řízení je jako klavírní koncert. I proto doplňují článek od Dominika Valáška fotky pořízené s mistrovským dílem českého výrobce klavírů Petrof.

Royal Enfield Continental GT 650 Twin

Foto: Jakub Deml

O čem je pravá podstata motorkaření? Jakkoliv může tento pojem znamenat pro každého něco trochu jiného, pro většinu to znamená splynutí se strojem, jež překypuje charakterem a duší. I proto byl test nového Royal Enfieldu pro Dominika Valáška jedním s nejlepších zážitků letošní motorkářské sezóny.

Škoda Favorit v moderním světě

Foto: Dalibor Žák

O Škodě Favorit toho bylo napsáno mnoho a byť se jedná o auto, které je mnohými tak trochu vysmívané, nelze mu upřít důležitost a význam pro tuzemskou automobilku a český motorismus obecně. Jenže jak umí Favorit ve veteránském věku obstát v dnešním světě? Dalibor Žák vyzkoušel jeden pěkný kousek a zjistil, že se neztratí ani v dnešním provozu.

Toyota Supra – srovnání tří generací legendy

Foto: Jakub Misík

Čtvrtá generace Supry se stala jedním z nejdůležitějších sporťáku končícího roku. Honzovi Majurníkovi se podařilo na jednom místě shromáždit hned tři generace a popsat, jak se japonská legenda vyvíjela do své současné formy.

Vážení čtenáři, velmi vám děkujeme za vaši přízeň, kterou jste nám v roce 2019 věnovali, a těšíme se, že se budeme v Garáži potkávat i v nadcházejícím roce 2020.

Reklama

Načítám