Hlavní obsah

Toyota Hilux - osmá generace legendy

 

Nejnovější Toyota Hilux má podle automobilky excelovat jak v terénu, tak na silnici. Abychom to ověřili, vzali jsme tenhle legendární nezničitelný pick-up na pořádnou projížďku!

Článek

Již téměř padesát let je tady s námi jeden z nejpopulárnějších světových pick-upů, Toyota Hilux. Tento vůz je známý svou nezničitelností a terénní průchodností, ostatně dodnes je používán v těch nejtěžších světových podmínkách. Nová generace ale má být údajně vůbec nejschopnější v terénu, zároveň však konečně nabídne komfort osobního auta a kvalitní interiér.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jestli je to pravda, jsme se rozhodli ověřit v našem videotestu. Již na první pohled vypadá auto civilněji, přestože světlá výška téměř 300 mm a masivní nápravy naznačují, že kompromisy ve výdrži vozu nejsou tolerovány. V nabídce je pouze jediný motor, naftový čtyřválec 2.4 litru o výkonu 150 koní, můžete jej však mít s automatem, anebo manuálem, jako my. V redakci jsme rádi, že se kategorie pick-upů stává čím dál tím populárnější, protože tato auta nás baví. Bude tedy Hilux na samotné špici třídy? To se dozvíte v našem videu!

Reklama

Načítám