Hlavní obsah

Fiat Fullback 2,4D 4WD - První italský pickup z Japonska

 

Fiatu skvěle šlape značka Professional, pod kterou se prodávají užitková auta. Dlouhá léta je jedničkou na evropských trzích a teď přichází s novinkou, která by měla řady pracovních aut rozšířit. Pro někoho je to možná překvapivé, ale je to terénní pick-up Fullback. Fiat už má díky němu v nabídce dva.

Článek

Že přemýšlíte nad tím, který je ten druhý? Jmenuje se Toro a v Evropě se bohužel neprodává. Dalším benefitem je, že jde o pick-up vyvinutý koncernem FiatChrysler a Toro stojí na základech současných Jeepů. Designově vypadá hodně dobře, futuristicky. Fullback na to jde úplně jinak. V jeho případě se Fiat nechtěl zabývat vlastním vývojem a jednoduše si koupil základ od Mitsubishi. Ano, kdo nabídku pick-upů zná, tak v něm pozná nejnovější variantu Mitsubishi L200.

Na první pohled to vypadá, že Fiat pouze vyměnil loga a lehce přepracoval spodní část nárazníku. Oficiální zdroje Fiatu hovoří také o přepracování nastavení podvozku, ale to pozná jen hodně zkušený zadek. Nám přijde hodně podobný. To ale nevadí, protože podobné spolupráce jsou vlastně běžnou záležitostí mezi jednotlivými automobilkami a příkladem jde všem koncern Volkswagen. Fiat Fullback je tady a má pomoci ostatním dodávkám ještě navýšit podíl značky Professional na východoevropských trzích. No tak uvidíme, jak se mu bude dařit. Tady je naše videohodnocení.

Reklama

Načítám