Hlavní obsah

Přivítejte Rolls-Royce Cullinan, první SUV značky!

Foto: Archiv Garáž.cz

Opulentní maska, gigantické rozměry a dvanáctiválec pod kapotou. Také tradičný výrobce luxusních vozů z Británie, Rolls-Royce, se rozhodl vyrobit své první SUV, které se bude pravděpodobně jmenovat Cullinan a nyní se ukazuje s maskováním na prvních fotografiích.

Článek

To, co vidíte, je sice stále maskovaný vůz, který půjde do prodeje až v roce 2018, ale zároveň již má svou produkční karoserii. Ano, jde o Rolls Royce Cullinan, první SUV značky a sen lidí, kterým přijde i Bentley Bentayga přece jen málo vznešené a unikátní. Není tedy zatím stoprocentně jisté, že vůz ponese označení Cullinan, ale projekt se tak jmenuje, přičemž jméno evokuje stejně nazývaný diamant.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pro Rolls Royce je tohle auto velmi unikátní, protože má několik "poprvé". Poprvé se jedná o SUV Rolls-Royce, poprvé má pohon všech kol a nechybí ani unikátní hliníková struktura, která bude v budoucnu využívána i u dalších modelů. Pod kapotou vozu se pak objeví dvanáctiválcový motor a očekávat máme téměř nesmyslnou cenovku. Fotografie pak naznačují, že celý stroj nebude o nic méně výrazný než sedan Phantom, ostatně obrovská maska chladiče mluví sama za sebe.

Reklama

Načítám