Hlavní obsah

Zprávařská hvězda televize Prima se posadí do závoďáku!

Foto: Archiv Garáž.cz

Milovník motorek, ale především jedna z hvězd hlavního zpravodajství televize Prima, vymění první prosincový víkend pohodlný oblek za nehořlavou kombinézu a posadí se na sedadlo spolujezdce rallyového speciálu.

Článek

Emoce, adrenalin a nebezpečí jsou nedílnou součástí života Tomáše Hauptvogela, kterého ani nedávná nehoda neodradila od vášně k motorsportu. Další dávku si Tomáš do žil vpustí první prosincovou sobotu na pražském Strahově. Při Pražském rallysprintu si totiž vyzkouší novou roli. Posadí se po bok závodního jezdce Jakuba Rejlka z týmu Cers Faster Rally Team, který v letošním roce skončil na třetím místě v rallysprintovém šampionátu, a poprvé si vyzkouší, jaké to je, číst rozpis v soutěžním voze při opravdové rychlostní zkoušce. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Tomáš k tomu sám říká: "Je to částečně splnění mého klukovského snu! Nabídku jsem moc dlouho nezvažoval. Zároveň z toho ale už týden špatně spím. Spolujezdec totiž není jen na vyrovnání hmotnosti vozu, jeho práce a schopnost informovat pilota o trati, se z velké části podepíše na výsledku posádky. Startovat s Jakubem je tedy zároveň veliká zodpovědnost. Pokusím se mu pomoci a ne jen vyvažovat auto”.

Foto: Archiv Garáž.cz

Bez tréninku a bez zkušeností se Tomáš Hauptvogel posadí do Citroenu DS3 R3T Max, se kterým jezdí mladí závodníci v mistrovství světa rally. Během jediného dne se bude muset naučit psát rozpis a následující den ho pak číst v plném nasazení. Čeká na něho rozpálený interiér závodního speciálu, který může mít až 50 stupňů, extrémní rychlost na úzkých cestách v okolí strahovského stadiónu a tvrdý uskákaný podvozek, který prověří jeho zdraví po nedávné nehodě na motocyklu. Tomáš se nové výzvy nebojí a už se těší, až se v sobotu v 9:15 postaví na start. 

Reklama

Načítám