Hlavní obsah

Neporazitelný Nissan GT-R je ve sprintu poslední. Proč?

Celá léta byl Nissan GT-R považován za krále sprintů. Porážel téměř cokoliv, obvykle s cenovkou násobně větší, což byl úctyhodný výkon. Každá pohádka ale jednou končí a proti současným konkurentům již japonský zázrak zaostává.

Článek

Prázdné dlouhé letiště přímo vybízí k tomu, vyzkoušet s autem sprint na 400 metrů. A pokud máte po ruce Nissan GT-R, můžete si být téměř jisti, že budete právě vy ti nejrychlejší. Japonský superpočítač na kolech je v tomto oboru mistr a vpřed uhání jako smyslů zbavený. Jen nesmíte stát proti tak silné konkurenci, jako v tomto případě!

Do třídy supersportů s výkonem okolo 600 koní totiž přišla mladá krev, která nechce ponechat nic náhodě. Výkony Nissanu pak již nepůsobí tak extrémně, jako před mnoha lety, kdy tohle auto ohromilo trh. Dva z konkurentů, které jsme měli možnost spolu s nejnovějším GT-R osobně vyzkoušet, a to 911 Turbo S i Audi R8 V10 Plus, působí totiž pocitově ještě rychleji. Jak můžete vidět na videu, vítězem tohoto sprintu se však nakonec stalo úplně jiné auto, pro mnohé překvapivě to jediné s pohonem pouze zadních kol.

Reklama

Načítám