Hlavní obsah

Seat se v Paříži poprvé zmínil o crossoveru jménem Arona.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ve Španělsku mají jako obvykle náskok. Zatímco sériovou Atecu už jsme vám představili v našem Live a Škoda v Paříži teprve představuje sériovou verzi Kodiaqa, Seat už se chystá na nejmenší z crossoverů.

Článek

Seat Arona přirozeně ještě neexistuje, ale automobilka se o něm zmínila jako o součásti produktové ofenzívy pro příští rok, u příležitosti prezentace Atecy X-Perience. A proč vlastně o malém Seatovi na chůdách, v podstatě zvednuté Ibize na nejmenší variantě platformy MQB mluvíme tak brzy? Protože Arona bude jedním z trojčat - podobný vůz chystá nejen Volkswagen jako jednu z variant Pola, ale také Škoda, která své SUV portfolio hodlá příští rok doplnit novým Yetim, a právě menším entry-level crossoverem, který bude vycházet z Fabie a bude mít s Aronou mnoho společného.

Cílem koncernových automobilek je samozřejmě ukousnout koláč na trhu, který okupuje Renault (Captur), Nissan (Juke), Peugeot (2008) nebo Opel (Mokka). Na obrázku k článku můžete vidět třídveřový koncept Seat IBX, nikoliv novou Aronu, ale stačí si dát dohromady vzhled Atecy a trochu ji pokrátit... zároveň vám z toho vyjde i obličej nové Ibizy, která bude představení Arony předcházet. 

Reklama

Načítám