Hlavní obsah

Toyota Supra V se testuje na Ringu, zatím ve výletním tempu

Sportovní vůz vyvíjený ve spolupráci Toyoty s BMW, který ponese legendární jméno Supra, se již testuje na Severní smyčce Nürburgringu. Zatím se však příliš nepředvedl, na trati jej dojíždí i kdejaká Kia.

Článek

Toyota Supra je nezapomenutelným strojem. Začínala jako Celica Supra, třetí generace již nesla pouze samotné označení Supra a v devadesátých letech přišla nejuctívanější čtvrtá generace s motorem 2JZ. Do konce týdne se dočkáte našeho vlastního videa s tímhle autem. Pak se Toyota trochu odmlčela a místo sportovních modelů sázela na hybridy a běžné vozy. Jenže nyní se chce vrátit na výsluní i v oblasti zábavy za volantem, ostatně sám šéf automobilky Akio Toyoda je nadšeným závodníkem.

Vyrobit výdělečný sportovní vůz je však nyní náročné, a proto si k tomu Toyota přizvala BMW, které na stejném základě vytvoří pravděpodobně kupé a roadster Z5. Japonskou variantu má pohánět hybridní pohonné ústrojí o výkonu až 400 koní, možné však je, že vznikne i varianta jen s klasickým spalovacím motorem. Zda uvidíme pod kapotou šestiválec od BMW, je zatím ve hvězdách. Každopádně se na pátou generaci Supry můžeme těšit již na přelomu roku 2017 a 2018.

Reklama

Načítám