Hlavní obsah

Facelift Octavie přinese 245 koní pro RS a nový předek

Foto: Archiv Garáž.cz

Mluví se o tom už celkem dlouho, že Škoda Octavia dostane zanedlouho facelift, který bude hodně výrazný. Zároveň se spekuluje o tom, že promění přední část auta a můžeme počítat s tím, že bude následovat nový model Kodiaq, který bude příští týden představen oficiálně v Berlíně.

Článek

Asi to nebude nic překvapivého, že další model designově naváže na ten, který přinese největší novinky. Kodiaq by měl mít dvojici světlometů vpředu a ve stejném ranku se mluví o Octavii. Zatím se objevilo několik počítačových renderů, kde má Octavie na přední části rozdělený světlomet do dvou menších. Nová bude také mřížka chladiče, která se bude podobat největšímu modelu Superb a spekuluje se o použití full LED diodových světel. Jaká bude finální podoba zjistíme dle našeho názoru až příští rok v březnu na ženevském autosalonu, kde bude zřejmě představena. Potvrzují to informace z výroby, kdy by faceliftovaná Octavia měla spatřit světlo světa 8 týden v příštím roce, což je konec února. Jedno je jisté, na první pohled bude hodně jiná. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V interiéru to bude hodně o vylepšování výbavy, zvětšování dotykových displejů a nových materiálech. Konečně nebude chybět virtuální displej, který dostane nejen Octavie, ale také koncernový sourozenec Volkswagen Golf. Pozitivní zprávou je také informace o navýšení výkonu u modelu RS. Zatím se nedočkáme varianty s výkonem 290 koní, ale ze zatím maximálních 230 se posuneme k variantě RS245. Je jasné, že koncern chce stále udržet nějaké odstupňování mezi ostrými modely. Faceliftovaná Octavie zároveň dostane nové pohonné jednotky včetně turbodieselu 1,5 TDI. Zatím se nedočkáme hybridního provedení, tady by měl jako první přijít plug-in hybridní Superb v roce 2019.

Zdroj: motor1.com a autobild.de

Reklama

Načítám