Hlavní obsah

Seat Ateca Cupra již příští rok. Bude i ostrá Škoda Yeti?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat se nijak netají tím, že by chtěl vyrobit rovněž sportovní variantu svého prvního SUV, modelu Ateca. Tato varianta dostane klasický přídomek Cupra a rovněž přeplňovaný dvoulitr známý již z Leonu, zde však s pohonem všech kol.

Článek

Imidžový model pro ty, kteří chtějí zvýšenou čtyřkolku ale zároveň si užít zatáčky, tím má být Seat Ateca Cupra. Označení Cupra letos slaví 20 let a znamená to "Cup racer", tedy auto pro pohárové závody. Jenže nejsme si jisti, že Ateca se někdy vůbec vydá na okruh...

Trh SUV se rychle vyvíjí a lidé stále častěji sahají po dražších variantách, je tedy logické nabídnout jim i sportovní vyšperkovanou verzi. Tato konkrétní bude mít pohon všech kol a téměř jistě také dvoulitrový benzinový turbomotor známý z Leonu a Golfu R. Očekávejte výkon okolo 300 koní a zrychlení z klid na stovku za zhruba šest sekund.

Vzhledem k tomu, že Ateca je vyráběna v České republice a brzy k ní přibude velmi podobný bratr v podobě Škody Yeti, možná se tedy dočkáme i my ostrého domácího SUV Yeti RS. To jsou však zatím pouze spekulace. Každopádně očekává se, že Ateca Cupra se představí příští rok. Zatím se můžete podívat na obrázek stvořený šikovným grafikem.

Reklama

Načítám