Hlavní obsah

Pebble Beach už se zase plní automobilovou krásou

Foto: Archiv Garáž.cz

Staré vozy, moderní koncepty a všude kolem tráva prorostlá penězi. V americkém Monterey začíná týden zasvěcený autům. Přímo na místě je spíš pro smetánku, ale na internetu si ho užijeme všichni.

Článek

Anglie má Goodwood, Amerika má Pebble Beach a Česko má Legendy. A všude je k vidění spousta krásných aut, extravagantních miliardářů a bláznů do aut. Pebble samozřejmě není jen o automobilové historii rozeseté na golfovém trávníku stejnojmenného hřiště, ale o celém Monterey Car Week, kdy nádherné vozy korzují po Pacific Coast Highway, automobilky se chlubí novými koncepty na speciálním trávníku (sem je mimochodem o víkendu vstup zdarma) a v aukčních síních se prodávají veteráni za absurdní sumy. A kdo by chtěl vidět auta v akci, ten se může přesunout na slavnou trať Laguna Seca, která je pár mil odsud. Pebble zkrátka nabízí od všeho kousek. A automobilky si tenhle vrchol výstavní sezóny patřičně hýčkají - jako první se předvedl Mercedes, který ve spolupráci s AMG představil oslňující Vision Mercedes-Maybach 6.

5,6 metrů dlouhý a pouze 130 centimetrů vysoký koráb popírá fyzikální zákony a vypadá jako vesmírná loď, která zároveň odkazuje k eleganci vozů třicátých let. Kde jinde tuhle luxusní novodobou "rudou svini" vystavovat, než právě na Pebble Beach? Někteří "pamětníci" si možná vzpomenou na koncept Maybach Exelero, ale tohle je mnohem blíž futuretru, jak si ho představujeme my. Jenom bychom si možná pod kapotou představovali dvanáctiválec a nikoliv čtyři elektromotory o výkonu 738 koní. Je to ale pouze koncept, takže podobné úvahy jsou jen stavěním vzdušných zámků.

Reklama

Načítám