Hlavní obsah

Jaguar hodlá konkurovat Tesle prémiovým sedanem a SUV

Foto: Archiv Garáž.cz

A samozřejmě nejen Tesle, protože do stejných segmentů se svými elektromobily míří i kompletní skvadra německých rivalů. Doba elektrických supersedanů se blíží a Jaguar chce být u toho.

Článek

Předem se ale naznačuje, že těmto ambicím padne za oběť hned několik plánů. Pokud jste počítali s tím, že Jaguar někdy postaví plnohodnotný supersport, který by šel po krku třeba Audi R8 nebo snad dokonce McLarenu či Ferrari, tak na to rovnou zapomeňte. Vrcholem prozatím zůstane v tomto ohledu F-Type SVR, který bude honit tak maximálně Porsche (to rozhodně není špatná meta, ačkoliv etalon třídy se honí těžko). Zapomenout pravděpodobně můžeme i na potomka úspěšné řady XK - vedle F-Typu na něj prostě nezbývá místo, protože je potřeba se vrhnout do nových kategorií a stavět elektromobily. První plán Jaguaru počítá hlavně s elektrickou obdobou velkého sedanu (XJ) a velkého SUV (F-Pace).

Foto: Archiv Garáž.cz

Foto: Archiv Garáž.cz

Jaguar musí jednat rychle, protože Porsche už kvůli vývoji Mission E nabírá nové zaměstnance a všechno se to rozjíždí směrem k elektrické budoucnosti, ať už se nám to líbí nebo ne. Jen doufejme, že na nás spalovací hlavy budou automobilky taky myslet. Naše děti už ale budou s velkou pravděpodobností chodit koukat na válce a vačky do muzea.

Reklama

Načítám