Hlavní obsah

Lotus Elise příští generace přijde v roce 2020

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehkých sportovních vozů není nikdy moc. Jsme tedy rádi, že i další generace Lotusu Elise bude postavena stále podle stejných pravidel, přičemž dočkat se jí máme do čtyř let.

Článek

Na Lotus Elise se v poslední době trochu zapomíná. Jeho největší sláva již pominula, stále se však jedná o fantastické sportovní auto - lehké, zábavné, obratné a komunikativní. Jednoduše stroj ze staré školy. Jsme tedy rádi, že Lotus chce navázat další generací Elišky, která bude sázet na stejné hodnoty.

Vše začíná již hmotností, která se má držet na hodnotě 900 kg. Pro srovnání, současný Elise Cup 250 má 921 kg. Hmotnost by přitom mohla být ještě nižší, je však potřeba splnit náročné bezpečnostní normy v USA. Nebudou tedy chybět ani boční airbagy a některé další prvky, které současný vůz nemá. Technici Lotusu však vyzdvihují, že se opět zaměří na fantastické řízení a podvozek vozu, protože v tom prý nemají konkurenci.

Nová Elise vznikne do roku 2020, již příští rok se však chce značka dostat zpět do černých čísel a vyrobit 2 až 3 tisíce aut ročně. Doufejme, že se jim to podaří!

Reklama

Načítám