Hlavní obsah

Tesla pick-up? Potvrzeno, už je ve vývoji!

Foto: Archiv Garáž.cz

Správná americká automobilka musí mít v nabídce stroj, který za velkou louží milují nejvíce - pick-up! Generální ředitel Tesly, Elon Musk, právě potvrdil, že jeden takový elektrický užitkový vůz jeho firma připravuje.

Článek

Nejprodávanější auto v USA je již od roku 1981 pick-up Ford F-150. Je tedy logické, že další oblastí, na kterou se zaměří americká elektrická automobilka Tesla, bude právě vlastní pick-up. Nyní to potvrdil samotný generální ředitel Tesly Elon Musk, který dodává, že vůz je již ve vývoji.

Tento vůz vychází z Master planu značky, která by chtěla vyrábět i stroje jako menší SUV, náklaďáky či autonomní autobusy. Opravdovým soupeřem pro pick-up Tesly by měl být i přes konvenční pohon plánovaný stroj od Mercedesu, který se bude rovněž zaměřovat spíše na luxus než na užitné vlastnosti.

Očekává se, že pick-up Tesly bude sdílet platformu s modelem X včetně nabídky výkonových variant, přičemž však bude pravděpodobně levnější. V nabídce výbavy pak nebude chybět jak pohon všech kol, tak autopilot, na kterého Tesla mohutně sází. z hlediska užitkovosti se očekává možnost převážet tunový náklad, podobně jako kupříkladu u Nissanu Navara.

Reklama

Načítám