Hlavní obsah

Supertank od Audi se začal prodávat za 2 516 900 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Elektrické přeplňování, naftový osmiválec a 435 koní, přesně tyhle ingredience má nové Audi SQ7 TDI, těžkotonážní sportovní SUV, které se začíná prodávat na našem trhu za základní cenu 2 516 900 Kč. Ondra Chamilla už s ní jezdil a před měsícem jste se u nás mohli dozvědět, jak jezdí. Teď je tady odpověď na to kolik stojí a jakou má výbavu.

Článek

Nové Audi SQ7 TDI stojí na českém trhu 2 516 900 Kč s DPH a je poháněno zcela novým turbodieselem V8 4.0 TDI, jehož přeplňování zajišťuje kombinace dvou výfukových turbodmychadel a elektricky poháněného kompresoru. Osmiválec s nejvyšším výkonem 320 kW (435 k) a maximálním točivým momentem 900 N.m umožňuje modelu Audi SQ7 TDI zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 4,8 s. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva je 7,4 l/100 km.

Exkluzivní sériová výbava modelu Audi SQ7 TDI zahrnuje mimo jiné 20“ kola z lehké slitiny, adaptivní vzduchové odpružení se specifickým nastavením S, vnější a vnitřní stylistické pakety v  S-designu, kryty vnějších zpětných zrcátek se vzhledem hliníku, chromované dvojité koncovky výfukové soustavy na levé a pravé straně, sportovní sedadla čalouněná kombinací Alcantara/kůže s  logem S, či elektrickou soustavu s napětím 48 V. Audi od tohoto týdne začala příjímat objednávky a vůz prodávat. K zákazníkům by se měl dostat v průběhu podzimu letošního roku. 

Reklama

Načítám