Hlavní obsah

Zemědělští veteráni v akci - Tachlovická hrouda 2016

 

Letní srazy nejsou jen o krásných naleštěných veteránech ve "vyvoněném" stavu, za pěkného počasí mají sraz i drsné pracovní stroje. Na letošní Tachlovické hroudě jste tak mohli vidět sestavu fantastických historických traktorů v akci!

Článek

Jak už jsme říkali několikrát, nejsme fanoušci pouze automobilů, ale všeho, co se týče motorismu. Proto jsme se v létě vydali na jednu velmi netradiční akci. Abyste pochopili, o co na ní jde, je nejlepší přečíst si popisek ze stránky klubu Veteran traktor Tuchlovice: "Sdružení milovníků starých traktorů spojuje nadšence pro stroje, které v zemědělství od nepaměti odvádějí značný kus práce. Cílem sdružení je rekonstrukce těchto pradědečků do funkčního stavu a seznamování veřejnosti s jejich krásou. Společně s obnovou historických strojů se členové aktivně zapojují do práce v zemědělství v duchu tradic původního obdělávání polí. Staré postupy a tradice se snaží  udržovat a informovat o nich mladší generaci."

Nyní tedy již víte, co zhruba můžete čekat v naší videoreportáži. Nechyběla dokonce hraná scénka z filmu Vesničko má středisková, kde kombajn přejede Drápalíka! Nás tahle akce bavila náramně, co vás?

Reklama

Načítám