Hlavní obsah

Audi Q2 1,0 TFSI - nejmenší SUV od Audi cílí na ženy (video)

 

Nabídka v kategorii SUV je dnes téměř stejně bohatá, jako v klasických automobilových kategoriích, přibývají další a další modely. Pěkně našlápnuto má v SUV segmentu koncern VW Group. Po nedávno představenému Seatu Ateca přichází nové Audi Q2, jehož revírem budou městské aglomerace a cílí především na ženy.

Článek

Zacílení je dáno nejen designem, ale také rozměry. Byť Audi Q2 stojí na stejném základě jako VW Golf, Seat Leon nebo Ateca, právě modulární platforma MQB umožňuje vyrábět různorodá vozidla. Inženýři u Q2 výrazným způsobem zkrátili prostor za předními i zadními koly a nakonec to skončilo délkou 4,1 metru. Q2 je obratná, extrémně lehká a zároveň designově zajímavá. 

Operativní leasing Audi Q2

Foto: Archiv Garáž.cz

Je to samozřejmě subjektivní, ale nám se hodně líbí, dokonce více, než současná tři kvéčka, které má Audi v nabídce. Oproti Q7 a Q5 vypadá hodně kompaktně, svěže a lehce. Důležité je to, že se výrazným způsobem od svých sourozenců odlišuje a přináší nové designové prvky. Audi Q2 bude přicházet na náš trh s rozmanitou nabídkou verzí a chybět nebude pohon všech čtyř kol, výkonné dieselové pohonné jednotky ani zážehové motory. My jsme si na naši první jízdu vybrali nový agregát, malý přeplňovaný zážehový tříválec o objemu 1,0 l. A cena? Auto by se v základním provedení a nejslabší motorizací mělo v Německu prodávat za něco málo přes 600 000 Kč. U nás se objeví až na podzim tohoto roku a můžeme očekávat nižší cenu. Více najdete v našem videu. 

Reklama

Načítám