Hlavní obsah

Škola řízení: Jak držet volant, jak nastavit sedačku a co máte vidět v zrcátku

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řízení je dovednost jako každá jiná. Je to tedy věc, která se dá naučit. Někdo ji samozřejmě bude umět lépe, někdo hůře, někdo má talentu na rozdávání a někdo potřebuje vést krok za krokem, aby si na konci stejně přiznal, že to není úplně ono. Cílem našeho nového seriálu o tom, jak správně řídit, není z vás udělat závodní jezdce. Ale chceme, abyste se v autě cítili dobře, jistě a byli bezpeční nejen pro sebe, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Článek

Honza Červenka učí lidi řídit už pěkně dlouho, poslední roky se věnuje nejen okruhovému ježdění, ale pořádá i kurzy sportovně-defenzivní jízdy na okreskách a dělá i čistou defenzivní jízdu. Honza Koubek pak už mnoho let natáčí oblíbená videa o autech, která diváky baví svou upřímností, charakterem a realistickým pohledem na svět.

Škola řízení: Základ je, jak sedím v autě

V našem seriálu začínáme tím úplně základním, a to jak v autě správně sedět a jak mít nastavená zrcátka. Ono to možná zní úsměvně, ale pokud jste někdy v životě dělali nějaký sport, nebo třeba hráli na bubny či piano, nebo létáte v letadle, určitě už vám váš instruktor nebo trenér řekl, že správná pozice těla je úplný základ. A auto není výjimkou.

Takže jak to máte vy? Sedíte správně, nebo jako u zubaře? A víte, proč se některým řidičům říká hodináři? Pusťte si první z našeho seriálu videí!

Reklama

Načítám