Hlavní obsah

Jako voda v potoce a babiččina peřina – Jak na úspornější a bezpečnější jízdu

Video: Honza Koubek

 

Babiččiny peřiny, závodní stopa, autonomní systémy, sklenice s vodou, šikovní taxikáři a piloti Formule 1. Jak tohle všechno souvisí s vaším řízením? Dívejte se pozorně!

Článek

Proč vás jízda s některými šoféry vysloveně děsí a dělá se vám v autě špatně? Proč s jinými klidně usnete? A vážně si myslíte, že je to jen o rychlosti? Ale jděte…

Honza Červenka na svých kurzech sportovně-defenzivní jízdy opakovaně klientům říká, že plynulost je klíčem k rychlosti. A Honza Koubek mu to může jen potvrdit. Jenže abyste to celé pochopili a promítli do svého stylu řízení, není to jen o tom, že přestanete zběsile šlapat na plyn a tvrdě brzdit. Je to celý souhrn věcí, abyste v autě dokázali jet tak, že když budete mít na palubní desce sklenici s vodou, že nevyšplíchnete ani kapku. Je to o tom jak správně koukat do zatáček, jak vést vůz na jedno zatočení volantu a jak pracovat nejen s plynem a brzdou, ale i se spojkovým pedálem.

V dnešním dílu naší řidičské školy vám Honzové ukážou, jak na to, a připadají taky pár triků, aby vám to šlo lépe a snadněji. Zkuste je, soustřeďte se na řízení jako celek a pak dost možná zjistíte, že jezdíte nejen plynuleji, ale taky že vám spadla o pár deci průměrná spotřeba.

Užívejte léto a jezděte nejen plynule, ale hlavně opatrně!

Reklama

Načítám